ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Π. Κουρουμπλής: Κοινή προσπάθεια και συνεργασία των κομμάτων για να βγούμε από την δύσκολη θέση

Π. Κουρουμπλής: Κοινή προσπάθεια και συνεργασία των κομμάτων για να βγούμε από την δύσκολη θέση

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2018 στην Ολομέλεια, υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας μέσα από μια κοινή προσπάθεια και συνεργασία όλων των κομμάτων, ώστε να βγει η χώρα από την πελώρια, δυσκολία στην οποία βρίσκεται.

«Την πολιτική και οικονομική σταθερότητα τη δημιουργεί η προσπάθεια της χώρας να βγει σιγά – σιγά από την απομόνωση και από τις πολιτικές που την έφεραν σε αυτό το αποτέλεσμα. Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να βγει από την πελώρια δυσκολία στην οποία βρίσκεται», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας πως «η χώρα βρίσκεται κάτω από συγκεκριμένους περιορισμούς. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους που θα αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την ανάπτυξη και την ύπαρξη αυτού του τόπου».

«Με τη συνεργασία όλων και με το μέτρο στο λόγο και στη συμπεριφορά μας, πρέπει να βρούμε τους κοινούς τόπους που υπάρχουν. Όλοι έχουμε αγωνία να βρει η χώρα από το αδιέξοδο. Ας προσπαθήσουμε, γιατί το αξίζει η Ελλάδα, το αξίζουν τα παιδιά μας, μετά τα λάθη που όλοι κάναμε, να βρούμε στο δρόμο που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε έμφαση στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, τονίζοντας ότι «από το 2015 ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια για την ανάταξη μιας συνεχούς φθίνουσας κατάστασης και πορείας που οδηγούσε σε αδιέξοδα».

Στάθηκε, δε, ιδιαίτερα στην ενίσχυση του τομέα ναυτικής εκπαίδευσης, τη χρηματοδότηση όλων των περιφερειακών προγραμμάτων για τον εξοπλισμό των σχολών, τη στελέχωση των υπηρεσιών του λιμενικού σώματος και την κάλυψη τους σε όλη τη χώρα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και ττη στήριξη της ποντοπόρου ναυτιλίας.

«Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για το Λιμενικό Σώμα και θέλουμε το υπουργείο Ναυτιλίας να είναι ένα πραγματικό στρατηγείο που θα εκπονεί και θα ξεδιπλώνει τα σχέδια του στο πλαίσιο της γαλάζιας ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε γιατί και πώς έφτασε εδώ που έφτασε η χώρα. Το ζητούμενο είναι πώς θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας θα καταθέσει την πρόταση του και ο ελληνικός λαός που δεν τρώει σανό θα κρίνει, θα συγκρίνει και θα αποφασίσει», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.