ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διεθνές Συνέδριο Περιφέρειας Δ.Πελοποννήσου: Πλήγμα για την Οικονομία η υπερφορολόγηση

Διεθνές Συνέδριο Περιφέρειας Δ.Πελοποννήσου: Πλήγμα για την Οικονομία η υπερφορολόγηση
Με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες ξεκίνησε η πρώτη ημέρα των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος «Συμμαχία για την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».
Στις δύο πρώτες θεματικές ενότητες του συνεδρίου τα θέμαμα ήταν η Περιφερειακή οικονομία και η οικονομική συγκυρία αλλά και ειδικά θέματα για το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Τον λόγο έλαβαν μέλη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών Αικατερίνη Τούμπα, Πρόδρομος-Ιωάννης Προδρομίδης, Φωτεινή Οικονόμου, Ιωάννα Κουντούρη, Δημήτριος Χριστέλλης, Αθανάσιος Χύμης, Χρήστος Τριαντόπουλος.
Άπαντες, θέτοντας το πλαίσιο των ομιλιών τους, κατέστησαν σαφές πως η οικονομία της περιοχής μας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, έχει πληγεί από την υπερφορολόγηση. Μάλιστα, ακούστηκε η χαρακτηριστική φράση “Όταν σε πονάει το κεφάλι, δεν το χτυπάς” δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αναποτελεσματικότητα των χειρισμών στην Οικονομία της χώρας.
Στη συνέχεια της πρώτης ημέρας, ο κ. Αθανάσιος Χύμης παρουσιάσε και ανέλυσε διάφορους πίνακες και γραφήματα που καταδείκνυαν σε ποιους καίριους τομείς υστερεί η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις των πινάκων οικονομικής ανταγωνιστικότητας σε σχέση με άλλα κράτη της Ευρώπης.
Οι Θεσμοί του Κράτους χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Χύμη ως αναποτελεσματικοί και μη λειτουργικοί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται “ανωμαλίες” στην σωστή λειτουργία της τοπικής οικονομίας.
Από τις εργασίες του Συνεδρίου βγήκαν και είδησεις για την περιοχή. Από το στόμα του Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας ανακοίνωσε πως στην Αχαΐα θα δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρηματικότητας.
Ενώ, αξίζει να γίνει ειδική μνεία στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος δήλωσε στο pelop.gr: “Η Περιφέρεια με στοχευμένες δράσεις της κατάφερε να διορθώσει το πρόγραμμα του 2011 και με αυτό τον τρόπο διασώθηκαν καίριοι πόροι οι οποίοι διατέθηκαν σε υποδομές”.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.