ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δήμαρχοι αναλαμβάνουν υπεράσπιση για προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

Δήμαρχοι αναλαμβάνουν υπεράσπιση για προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

Ομόφωνη απόφαση για σύσταση ειδικής επιτροπής για την κατηγοριοποίηση των δανείων και θα προστατεύει δανειολήπτες, αλλά και εγγυητές των δανείων

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης, αποφασίστηκε ομόφωνα να συσταθεί ειδική επιτροπή, με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και επιστημονικών εκπροσώπων, με αντικείμενο την καταγραφή και κατηγοριοποίηση των «κόκκινων» δανείων, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Θα δρομολογηθεί επίσης σειρά επαφών και συναντήσεων με την Τράπεζα της Ελλάδας και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, με στόχο να ισχυροποιηθεί το κοινωνικό αίτημα για ανεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που θα προστατεύει δανειολήπτες, αλλά και εγγυητές των δανείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΚΕΔΕ θα προτείνει την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα προβλέπει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης πώλησης του δανείου στον δανειολήπτη ή ένα άτομο που εκείνος θα υποδείξει.
Η Ένωση ζητεί επίσης να επανέλθει η νομοθετική διάταξη που δεν θα υποχρεώνει τους Δήμους να προβαίνουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών από τους δημότες τους, αλλά θα προβλέπει την εξάντληση της υποχρέωσης των Δήμων να βεβαιώνουν τις σχετικές οφειλές στις αρμόδιες ΔΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.