ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επτά κινεζικές εταιρείες- κολοσσοί θα συμμετάσχουν στην αποεπένδυση για το 40% του λιγνίτη

Επτά κινεζικές εταιρείες- κολοσσοί θα συμμετάσχουν στην αποεπένδυση για το 40% του λιγνίτη

Η διοίκηση της ΔΕΗ θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαγωνισμού. Tον δρόμο σε επτά κινεζικές εταιρείες- κολοσσούς για να συμμετάσχουν στην αποεπένδυση για το 40% του λιγνίτη ανοίγει διάπλατα η Κομισιόν, δίνοντας σαφή νομιμοποίηση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Όπως ανέφερε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ που έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή του market test για το λιγνίτη, έχει στείλει προσκλήσεις σε επτά κινεζικούς ομίλους μεταξύ άλλων της Shanghai Energy, της China Energy κ.α. Το κάλεσμα περιλαμβάνει επίσης αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, αλλά και όλους τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους. Ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε ότι σχετικό ενδιαφέρον έχει επιδείξει και η Χαλυβουργία της οικογένειας Μάνεση, έπειτα από την πρόσκληση που έκανε προ ημερών από τον ίδιο στην βιομηχανία.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία θα αναλάβει την πρόσληψη στρατιάς συμβούλων και θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαγωνισμού, δήλωσε χθες ότι ο δρόμος για την επικείμενη διαδικασία που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο, δεν είναι στρωμένος με ρόδα. Ο κ. Παναγιωτάκης ανέπτυξε πέντε επιχειρήματα που αν δεν ξεκαθαρίσουν, ο διαγωνισμός δεν θα μπορέσει να περπατήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε, για να γίνει την 1η Ιουλίου του 2018 η διακήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του λιγνιτικού πακέτου της επιχείρησης θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πολύ βασικά θέματα για τους επενδυτές. Το ένα από αυτά σχετίζεται με τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό, ο οποίος αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος από το ΥΠΕΝ εντός του 2018. Οι υποψήφιοι επενδυτές, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το επιθυμητό ενεργειακό μείγμα για τη χώρα. «Πρέπει να ξέρουν αν θέλουμε λιγνίτη και πόσο λιγνίτη θέλουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.