ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επαναπρόσληψη και καταβολή των δεδουλευμένων τους κέρδισαν οι πρώην εργαζόμενοι Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων

Επαναπρόσληψη και καταβολή των δεδουλευμένων τους κέρδισαν οι πρώην εργαζόμενοι Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων

Οι 180 απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Οι πολύωρες διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στην εργοδοσία της επιχείρησης και τους πρώην εργαζόμενους–απολυμένους, στο υπουργείο Εργασίας, τελικά απέδωσε καρπούς.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.) που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.30 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη συμφωνία που τελικά επετεύχθη.

Μια συμφωνία, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Νίκο Βογιατζίδη, δικαιώνει τον 18μηνο αγώνα των 180 απολυμένων, αφού βρίσκεται σε σχεδόν απόλυτη αντιστοίχιση με την άμεση εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν στα χέρια τούς τελευταίους μήνες.

O κ. Βογιατζίδης υπογράμμισε ακόμα ότι «σήμερα το απόγευμα θα θέσουμε την συμφωνία που επετεύχθη υπ’ όψιν της Γενικής Συνέλευσης και τα μέλη μας θα είναι αυτά που θα αποφασίσουν. Θεωρώ όμως πως αν η εταιρία τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης του εργοστασίου που θα λειτουργήσει προς όφελος όχι μόνον ημών των εργαζομένων αλλά και της τοπικής και, εννοείται, της εθνικής οικονομίας».

Πάντως, όπως επισημαίνει ο κ. Βογιατζίδης η χαρά και η αισιοδοξία όλων των συναδέλφων του είναι διάχυτη και για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλούς μήνες ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, ενώ η σημερινή Γενική Συνέλευση αναμένεται να έχει σχεδόν πανηγυρικό χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση που συμφωνήθηκε και αφορά στην επανένταξη όλων των πρώην απολυμένων στην επιχειρηματική μονάδα, προβλέπει μεταξύ άλλων:
– Αναγνώριση ως «ενεργών» όλων των θέσεων εργασίας.
– Αναγνώριση οφειλής μισθών υπερημερίας για όλο το διάστημα που ο κάθε εργαζόμενος ήταν εκτός εργασίας.
– Επιστροφή όλων των απολυμένων στις ίδιες θέσεις εργασίας που είχαν πριν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2017.
– Άμεση υπογραφή συμφωνητικών και καταβολή προκαταβολής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
– Εξόφληση των οφειλόμενων ποσών σε δόσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.