ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Bloomberg: Απόδοση στα επίπεδα του 60% για τα ελληνικά ομόλογα του 2017

Bloomberg: Απόδοση στα επίπεδα του 60% για τα ελληνικά ομόλογα του 2017

Σύμφωνα με το ετήσιο αφιέρωμα του Bloomberg τα ελληνικά ομόλογα αναδείχθηκαν παγκόσμιοι «πρωταθλητές» απόδοσης την χρονιά αυτή με αποδόσεις κοντά στα 60%.

Οι πέντε ελληνικοί τίτλοι, με λήξεις μεταξύ 2034 και 2042, έχουν με διαφορά την καλύτερη απόδοση μεταξύ των ομολόγων αναπτυγμένων αγορών, καθώς οι τιμές τους αυξήθηκαν φέτος από 59,3% έως 63,7%.

Ακόμη εάν ληφθούν υπόψη και οι αναδυόμενες αγορές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι αρκετά υψηλότερες από εκείνες που κατέγραψαν τα ομόλογα του Μπελίζ και της Αργεντινής, με αποδόσεις 38,7% και 30% αντιστοίχως, που είχαν τις καλύτερες αποδόσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Οι υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έρχεται σε μία χρονιά κατά την οποία τα ομόλογα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας είχαν αρνητικές αποδόσεις 2,4% και 2,7% αντιστοίχως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων στηρίχθηκε στο επιτυχές swap των ομολόγων του PSI, στην οριστική ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου 2018, τις προσδοκίες για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης στους πρώτους μήνες του νέου έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.