ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τηλεδιάσκεψη EuroWorkinh Group: «Πράσινο φως» για αξιολόγηση και δόση 6,7 δισ. €

Τηλεδιάσκεψη EuroWorkinh Group: «Πράσινο φως» για αξιολόγηση και δόση 6,7 δισ. €

Θετική θα είναι η εισήγηση του EuroWorking Group στο Eurogroup της Δευτέρας για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης του EWG συζητήθηκε η έκθεση των θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά και «άναψε» το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Στο Eurogroup της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν μια πολιτική δήλωση, επισημοποιώντας την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Το ποσό της δόσης που θα λάβει η Ελλάδα ανέρχεται στα 6,7 δισ. ευρώ και κατανέμεται ως εξής: 3,3 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2018, 1,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες και 1,9 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος (cash buffer).

Η πρώτη εκταμίευση αναμένει να λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου και αφού ολοκληρωθούν οι συνήθεις διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών-μελών και λάβει την επίσημη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη «Καθημερινή», οι σύμβουλοι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν ότι έχουν ολοκληρωθεί 89 από τα 113 προαπαιτούμενα. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να υλοποιηθούν, για την εκταμίευση των δόσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.