ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Έρχονται αλλαγές λόγω εμποδίων

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Έρχονται αλλαγές λόγω εμποδίων

Bελτιωτικές αλλαγές έρχονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό καθώς τ’ αποτελέσματά του δεν είναι τα αναμενόμενα.

Σε πρώτη φάση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει έως τον Φεβρουάριο στην αξιολόγηση των πιθανών διοικητικών και τεχνικών εμποδίων που εντοπίζονται από την υποβολή της αίτησης μέχρι και την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ οφειλετών και δανειοληπτών.

Σύμφωνα με την Έκθεση Συμμόρφωσης τα εμπόδια αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω και των αναγκαίων νομοθετικών τροποποιήσεων. Αλλωστε και στο τεχνικό μνημόνιο σημειώνεται ότι μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια.

Σε αξιολόγηση των πιθανών διοικητικών και τεχνικών εμποδίων που εντοπίζονται στην υποβολή αίτησης και στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ οφειλετών και δανειοληπτών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική Κυβέρνηση μέχρι τον Φεβρουάριο.

Επίσης στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο επισημαίνεται η ανάγκη για μείωση του διοικητικού φόρτου στη συμπλήρωση των αιτήσεων και στην επίτευξη συμφωνίας. Για να επιτευχθεί αυτό, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να μειωθεί η υποχρέωση υποβολής των εγγράφων από τη στιγμή που αυτά είναι ηλεκτρονικά, αλλά και να δοθούν λύσεις για την αντιμετώπιση παραλείψεων, ανακολουθιών, σφαλμάτων και ανακριβειών στις αιτήσεις.

Παράλληλα οι Θεσμοί, καλούν την ελληνική πλευρά να εξουσιοδοτήσει τον αρμόδιο υπουργό, όπως αυτός προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης για την επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν την αμοιβή των συντονιστών.

Απώτερος στόχος η αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό απαιτεί, σύμφωνα με τους Θεσμούς, την αποτελεσματική εφαρμογή των ενισχυμένων πλαισίων για την υποστήριξη της επίλυσης του NPL (αγορά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εξωδικαστικός μηχανισμός, ηλεκτρονικές δημοπρασίες).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι και στην πρώτη έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων υπογραμμίζεται ότι παρ’ όλο που ο μηχανισμός είναι σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2017, μόνο ένας μικρός αριθμός των περιπτώσεων έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς μέχρι στιγμής. Η τρέχουσα αξιολόγηση εξετάζει πιθανές «βελτιώσεις», προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.