ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Γ. Βαρουφάκης για την οικονομία: «Παραμύθι ότι σώθηκε η χώρα»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσα από μία ακόμη συνέντευξή του επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους Ευρωπαίους.

Η Ευρώπη λέει ότι η Ελλάδα έχει σωθεί και πάει καλύτερα, αλλά αυτό είναι ένα παραμύθι, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Nouvel Observateur, συμπληρώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι πως η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.

«Η Ευρώπη πανηγυρίζει τα αποτελέσματα των πλάνων της, αλλά οι νέοι άνθρωποι φεύγουν. Και είναι οι πιο καταρτισμένοι αυτοί που εγκαταλείπουν τη χώρα. Πρέπει να το μετανιώνουμε, όχι να το πανηγυρίζουμε. Στην Ελλάδα, οι δουλειές πλήρους απασχόλησης μειώνονται και η επισφαλής εργασία αυξάνεται. Αν δουλεύεις 3 ώρες την εβδομάδα, λες ότι έχεις δουλειά. Είναι καταστροφή», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

«Πουλάνε μεταξύ άλλων εκείνα της Μυκόνου και της Σαντορίνης σε γερμανική εταιρεία για 1,2 δισ., δεν είναι τίποτα. Αυτό της Μυκόνου αξίζει 1,2 δισεκατομμύρια. Αγοράζουν με τα χρήματα που παίρνουν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Είναι σαν να παίρνω το σπίτι σου, αλλά να μου δίνεις εσύ τα λεφτά για να το κάνω. Είναι τρελό. Δυστυχώς, είναι μια αριστερή κυβέρνηση αυτή που έχει επιλέξει αυτή την πολιτική. Παραλύει την πλειοψηφία του πληθυσμού. Είναι θανατηφόρος συνδυασμός», προσθέτει.

Σε σχετική ερώτηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πολύ απογοητευμένος από τον Εμανουέλ Μακρόν. «Είχα καλή προσωπική σχέση μαζί του. Εκτίμησα τη στάση του το 2015, όταν ήμουν στην κυβέρνηση. Είχα διαφωνίες στο θέμα της λιτότητας και των εργασιακών, αλλά περίμενα δύο πράγματα από εκείνον: ένα συνεπές και λογικό όραμα για την Ευρώπη και μια μάχη για μεγαλύτερες υποχωρήσεις από το Βερολίνο», εξήγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δήλωσε ακόμη ότι ήλπιζε πως ο Μακρόν θα είχε πιο φιλελεύθερες απόψεις για τις πολιτικές ελευθερίες, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες. «Είμαι απογοητευμένος γιατί έκανα λάθος και στα δύο. Οι ευρωπαϊκές προτάσεις του είναι πολύ αδύναμες», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.