Βαριά «καμπάνα» από την εφορία σε μεγάλη στοιχηματική εταιρεία

Βαριά «καμπάνα» από την εφορία σε μεγάλη στοιχηματική εταιρεία

Γνωστή στοιχηματική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έλαβε ειδοποίηση από την εφορία για μεγάλη οφειλή.

Η μητρική εταιρεία αθλητικού στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών GVC Holdings PLC ανακοίνωσε ότι μια από τις θυγατρικές του ομίλου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έλαβε ειδοποίηση για φορολογική οφειλή 186,77 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2010 και 2011. Σημειώνεται πως με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας, ανάλογη ειδοποίηση έχουν λάβει και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο gaming.

Σύμφωνα με την GVC, ο όμιλος έχει λάβει νομικές και φορολογικές συμβουλές από Έλληνες επαγγελματικούς συμβούλους και τονίζει πως έχει ισχυρούς λόγους να ασκήσει έφεση.Όπως επισημαίνει, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος μηχανισμός επίσημης διευθέτησης, η διαδικασία της έφεσης αναμένεται να διεξαχθεί μέσω των ελληνικών δικαστηρίων.

Για να μπορέσει η θυγατρική του ομίλου να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αναμένεται να προχωρήσει σε διοικητική επίλυση διαφορών με τις ελληνικές αρχές, καταβάλλοντας περίπου 7,8 εκατ. ευρώ το μήνα τους επόμενους 24 μήνες. Η είσοδος σε μια τέτοια διαδικασία δεν αποτελεί παραδοχή ότι η εκτίμηση είναι σωστή και ο όμιλος θα επιδιώξει να ανακτήσει αυτές τις πληρωμές, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Την περίοδο εκείνη, η θυγατρική εταιρεία ανήκε στην Sportingbet, πριν από την εξαγορά της από τη GVC το 2013.

Σημειώνεται ότι η GVC Holdings δραστηριοποιείται στην αγορά διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα μέσω τριών διαφορετικών δικτυακών τόπων και brands. Υπό την ομπρέλα της θυγατρικής Sporting Odds Limited λειτουργούν οι δικτυακοί τόποι των Sportingbet, Vistabet και Bwin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου αμφισβητεί τη βάση του υπολογισμού της φορολογικής οφειλής, θεωρώντας ότι το εκτιμώμενο ποσό είναι υπερβολικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.