«Πιστόλι» 693 εκ. ευρώ από τους φορολογούμενους τον Ιανουάριο

«Πιστόλι» 693 εκ. ευρώ από τους φορολογούμενους τον Ιανουάριο

Αυξήθηκε ο αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, που έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις, κατά 17.780 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα να ανέλθουν στους 1.067.857, ενώ οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο άγγιξαν τα 766 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο, εκ των οποίων τα 693 εκατ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έχουν πλέον επιβληθεί σε έξι στους δέκα οφειλέτες. Σημειώνεται ότι από τον Μάιο ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς το δημόσιο.

Συνολικά 4.107.315 φορολογούμενοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο στο τέλος Ιανουαρίου, παρουσιάζοντας μέσα σε έναν μήνα αύξηση κατά 38.458 φορολογούμενους.

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 766 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, δηλαδή τα 693 εκατ. ευρώ είναι φόροι κάθε είδους που έμειναν απλήρωτοι.

Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση ξεπέρασαν τα 101 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο από τα οποία τα 13,742 δισ. θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης επειδή έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της εφορίας για περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και οι σχετικές ενέργειες χωρίς αποτέλεσμα.

Οι εφορίες διενήργησαν τον Ιανουάριο 2.100 μερικούς ελέγχους και 513 πλήρεις ελέγχους, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων 47 ελέγχους και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου 14 ελέγχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: economy365.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.