ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Eurostat: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Eurostat: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Στο 0,2% μειώθηκε ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο στην Ελλάδα, έναντι 0,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 1,3%, έναντι 1,1% τον Φεβρουάριο. Έναν χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 2017, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη βρισκόταν στο 1,5%, στην ΕΕ στο 1,6% και στην Ελλάδα στο 1,7%.

Σε ετήσια βάση, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ΕΕ κατέγραψαν τον Μάρτιο η Κύπρος (-0,4), η Ελλάδα (0,2%) και η Δανία (0,4%). Τα υψηλότερα επίπεδα σημειώθηκαν στη Ρουμανία (4%), στην Εσθονία (2,9%), στη Σλοβακία και τη Λιθουανία (2,5%).

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι χώρες και αυξήθηκε σε 15 χώρες.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες στέγασης (+0,67 ποσοστιαίες μονάδες), στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,41 ποσοστιαίες μονάδες) και στην ενέργεια (+0,20 ποσοστιαίες μονάδες).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.