ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΦΚΑ: Παράταση για τις εισφορές του Μαρτίου – Δύο ειδοποιητήρια ως τα τέλη Απριλίου

ΕΦΚΑ: Παράταση για τις εισφορές του Μαρτίου – Δύο ειδοποιητήρια ως τα τέλη Απριλίου

Πίστωση χρόνου θα δώσει ο ΕΦΚΑ όσον αφορά την καταβολή εισφορών του Μαρτίου για τους μη μισθωτούς. Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι αναμένεται να λάβουν διπλά ειδοποιητήρια, τα οποία θα περιλαμβάνουν και το συμψηφισμό των εισφορών με γνώμονα τα εκκαθαρισμένα εισοδήματα για το 2016.

Όπως ανακοίνωσε ο φορέας, οι εφαρμογές που υποστηρίζουν την εισφοροδότηση Μη Μισθωτών θα υπολειτουργούν από την Τρίτη 24/04/2018 έως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Δεδομένου ότι η εκκαθάριση συνδέεται τεχνικά με την έκδοση εισφοράς Μαρτίου 2018 (η οποία καθυστερεί), θα δοθεί νέα ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής της εισφοράς, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση -η προθεσμία εξέπνεε τη Δευτέρα 30 Απριλίου.

Συνεπώς, μέχρι το τέλος του μήνα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και αγρότες θα λάβουν δύο ειδοποιητήρια:

– το ειδοποιητήριο για τις εισφορές Μαρτίου 2018

– το πρώτο ειδοποιητήριο για τις τελικές καταβλητέες εισφορές του 2017. Πρόκειται για το ποσό της 1ης δόσης του μεγάλου συμψηφισμού, για όσους δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το 2015. Αυτή η 1η δόση αναμένεται να είναι πληρωτέα έως τα τέλη Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, όσοι μη μισθωτοί δήλωσαν το 2016 επιπλέον εισόδημα από το 2015, πρέπει να πληρώσουν το επιπλέον ποσό που τους αναλογεί σε εισφορές σε πέντε δόσεις. Το πλήθος των δόσεων είναι κλειστό, ξεκινά τον Μάιο και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο (πληρώνονται οι εισφορές Αυγούστου). Η τελευταία δόση είναι πληρωτέα μέχρι 30/9/2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα, όσοι έχουν δηλώσει το 2016 μικρότερο εισόδημα από το 2015 και λόγω αυτού έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, θα λάβουν εφάπαξ επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ στον τραπεζικό τους λογαριασμό εντός διμήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, εκτός εάν υποβάλουν αίτημα, ώστε το ποσό να παραμείνει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον ΕΦΚΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.