ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

75% μείωση στις επικουρικές συντάξεις των δημοσιογράφων και κατάργηση της αυτονομίας του ΕΔΟΕΑΠ

75% μείωση στις επικουρικές συντάξεις των δημοσιογράφων και κατάργηση της αυτονομίας του ΕΔΟΕΑΠ

Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ που ήδη είχαν μειωθεί σημαντικά από το νόμο Κατρούγκαλου, κατά 75%, αλλά το κυριότερο να καταργηθεί η αυτονομία του Ταμείου και πλέον την διοίκηση θα την διορίζει το δημόσιο!

Η συμφωνία προβλέπει να εναρμονιστούν οι επικουρικές συντάξεις των δημοσιογράφων με εκείνες του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου ( ΕΤΕΑΕΠ) ώστε να αποφευχθούν τα ελλείμματα του ταμείου το οποίο μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, έχει μειωμένα έσοδα.

Στελέχη του ΕΔΟΕΑΠ εκτιμούν ότι οι συντάξεις από 200-400 ευρώ που είναι σήμερα θα συρρικνωθούν στα 100 ευρώ.

Η ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε από την Eurostat να διατυπώσει επίσημη γνώμη για το κατά πόσον ο ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί ιδιωτική οντότητα και λόγω αυτού, από δημοσιονομικής άποψης, μένει εκτός της γενικής κυβέρνησης (σύμφωνα με τον ορισμό ESA 2010).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Eurostat γνωμοδότησε πριν από 10 ημέρες ότι ο ΕΔΟΕΑΠ ανήκει στη γενική κυβέρνηση και ως εκ τούτου, μειώνονται υποχρεωτικά οι επικουρικές,αλλά αποκτά και το υπουργείο το δικαίωμα να διορίζει διοικητή στο δημοσιογραφικό ταμείο όπως συμβαίνει και στους άλλους δημοσίους φορείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.