ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μέρκελ: «Ελπίζω στο Eurogroup να κάνουμε το τελευταίο βήμα στο ελληνικό πρόγραμμα»

Μέρκελ: «Ελπίζω στο Eurogroup να κάνουμε το τελευταίο βήμα στο ελληνικό πρόγραμμα»

«Τώρα πιστεύω έχουμε τη χρονική στιγμή. Την Πέμπτη ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα. Τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να πούμε “τώρα πρέπει να καταστήσουμε την ευρωζώνη ασφαλή έναντι κρίσεων” και πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», είπε η Καγκελάριος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από τη συνάντησή τους για την κοινή πρόταση για μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη.

Μια οικονομική και νομισματική ένωση μπορεί να κρατηθεί μόνο αν οι οικονομικές πολιτικές πλησιάσουν μεταξύ τους, τόνισε ακόμη η Μέρκελ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεργασία Βερολίνου-Παρισιού για την εναρμόνιση του συστήματος φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά και την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα δύο υπουργεία Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης.

Επισήμανε όμως ότι κάποιες χώρες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια για να καταστεί δυνατή η σύγκλιση. «Η σύγκλιση στην ευρωζώνη δεν είναι ακόμη επαρκής», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.