ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ. Λαγκάρντ: «Ο εμπορικός πόλεμος η κορυφαία απειλή για την Ευρωζώνη»

Κ. Λαγκάρντ: «Ο εμπορικός πόλεμος η κορυφαία απειλή για την Ευρωζώνη»

Οι συνεχιζόμενες διαμάχες στο πεδίο του διεθνούς εμπορίου και όχι τα σωτερικά ζητήματα συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία της Ευρωζώνης. Αυτό υπογραμμίζει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπενθυμίζοντας ότι μετά τις άκρως δυναμικές επιδόσεις του 2017, η νοσμιματική ένωση κατεβάζει ταχύτητα.

Το Ταμείο δεν περιμένει απότομη επιράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ωστόσο προειδποιεί ότι οι κίνδυνοι επιμένουν, με τον μεγαλύτερο να πηγάζει από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ. «Το πρόβλημα δεν είναι ο άμεσος μακροοικονομικός αντίκτυπος, καθώς αυτός είναι 0,1% εδώ, 0,1% εκεί» είπε χαρακτηριστικά στο CNBC η κ. Λαγκάρντ. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αντίκτυπος στην εμπιστοσύνη. Όσο αυτή υπονομεύεται τόσο πιο ανησυχητική είναι η τάση για την οικονομία» εξήγησε.

Σημείωσε δε πως οι υψηλοί δασμοί συνιστούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλές τιμές πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ανησυχώ ιδιαίτερα και για τις φτωχές χώρες, ο οποίες τα τελευταία χρόνια ανάκαμψαν, αλλά σήμερα έρχονται αντιμέτωπες με υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων» σχολίασε η κ. Λαγκάρντ. «Είναι πάντα οι πιο φτωχοί εκείνο, που υποφέρουν περισσότερο από τα εμπόδια στο εμπόριο» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.