Παράταση για τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο μέχρι να κατεδαφιστούν

Παράταση για τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο μέχρι να κατεδαφιστούν

Όρθια θα μείνουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο, τα οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει βάλει “πλώρη” για να τα κατεδαφίσει, ως αυθαίρετα. Οι καταστηματάρχες είχαν λάβει ειδοποιητήρια να τα αδειάσουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, ωστόσο η προθεσμία που τους δίνεται τώρα φτάνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Η τροπολογία αφορά τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου» επί της ζώνης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο, του δήμου Πειραιώς.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης εξήγησε ότι με την τροπολογία αναστέλλεται μέχρι τέλος του έτους η κατεδάφιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε ότι έχει ήδη εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το ρυμοτομικό σχέδιο για την Ακτή Κουμουνδούρου. Έχει επίσης ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης από τον δήμο του Πειραιά κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος και εκκρεμεί η έγκρισή της από την Περιφέρεια Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε επίσης ότι μέχρι τον Ιανουάριο αναμένεται να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος υλοποίησης της μελέτης. «Τα έργα ανάπλασης αναμορφώνουν πλήρως την περιοχή», είπε ο κ. Σταθάκης και με βάση αυτά «είναι εύλογο να υπάρξει αυτή η αναστολή για έξι μήνες μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εφαρμογή πλέον του Προεδρικού Διατάγματος και της μελέτης ανάπλασης της περιοχής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.