ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σταθάκης: «Στα σκαριά νέος αγωγός που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια»

Σταθάκης: «Στα σκαριά νέος αγωγός που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια»

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό έδωσε χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και άφησε «ανοικτό» παράθυρο για νέο αγωγό φυσικού αερίου που θα ενωνει Σκόπια με Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης τον Αύγουστο είπε ότι «υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες φωνές αλλά στο τέλος της ημέρας θα προχωρήσουν κανονικά τα πράγματα».

Ερωτηθείς για τις φοροελαφρύνσεις σημείωσε ότι «υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης, έχουν προαναγγελθεί τα 700 εκατ. που συνυπολογίζονται στο δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, όπως πέρυσι με το υπερπλεόνασμα και την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

«Τελειώσαμε, δεν θα πάμε ξανά στο Χίλτον», απάντησε στην ερώτηση για το καθεστώς μετά τις 20 Αυγούστου και εξήγησε πως θα ισχύσει ό,τι προβλέπει θεσμικά η Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων και τα ενεργειακά έργα τόνισε ότι στον τομέα έχουμε τον καινούργιο αγωγό φυσικού αερίου που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα έχει τον TAP και ταυτόχρονα ξεκινάει ο κάθετος άξονας IGB με τη Βουλγαρία. Στο ίδιο πνεύμα θα είναι και ο αγωγός προς τα Σκόπια από τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν κι άλλα κοινά πρότζεκτ για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των δυο χωρών.

Για τις αποκρατικοποιήσεις ο Υπουργός είπε ότι κλείνει ο ΔΕΣΦΑ, έχει κλείσει ο ΑΔΜΗΕ, σε εξέλιξη είναι η ΔΕΗ με τους λιγνίτες, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την αλλαγή διεξαγωγής των περιφερειακών εκλογών σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, ο Υπουργός εκτίμησε ότι «ήταν σωστή επιλογή που οριοθετεί με σαφήνεια τις δύο εκλογικές μάχες» και πρόσθεσε: «κατά τη γνώμη μου οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της 4ετίας, το φθινόπωρο του 2019. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα έχει επιτυχίες επειδή έχει ανοιχτή πολιτική συμμαχιών που θα εκδηλωθεί στις δημοτικές εκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.