ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Τουρκία πλήττει τον ελληνικό τουρισμό: Λίρα και οκταπλάσιοι Ρώσοι τουρίστες δίνουν «ανάσα ζωής» στον τουρκικό τουρισμό

Η Τουρκία πλήττει τον ελληνικό τουρισμό: Λίρα και οκταπλάσιοι Ρώσοι τουρίστες δίνουν «ανάσα ζωής» στον τουρκικό τουρισμό

Παρόλο που το υπουργείο Τουρισμού διατυμπανίζει την αύξηση-ρεκόρ των διεθνών αφίξεων και την άνοδο στις τουριστικές εισπράξεις, οι ξενοδόχοι καταγράφουν μία διαφορετική πραγματικότητα.

Οι ξενοδόχοι αποκαλύπτουν μεγάλη πτώση της κίνησης στο πιο κρίσιμο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, που αντιπροσωπεύει και το 40%-45% επί του συνόλου των τουριστικών εισπράξεων της χρονιάς (το 61% των συνολικών εσόδων πραγματοποιείται το γ’ τρίμηνο).

«Ο ανταγωνισμός από την Τουρκία είναι εδώ και θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα» είναι μερικά μόνο από τα σχόλια των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων ανά την Ελλάδα,

Όσον αφορά την Τουρκία, ενδεικτικά, με βάση τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού, στο α’ εξάμηνο του 2018 οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 30% με συνολικά 16 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, ενώ τα τουριστικά έσοδα έχουν ενισχυθεί κατά 31% κατά το ίδιο διάστημα φτάνοντας στα 11,5 δισ. δολάρια.

«Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που έχει να κάνει με την Τουρκία αποτελεί και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν επενδυθεί στα παράλια, στην Αττάλεια και το Μπόντρουμ εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από ξένους ομίλους, είτε πρόκειται για μεγάλους tour operators, είτε για μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων και ξένα funds που έχοντας υποστεί τη ζημία από την πτώση των προηγούμενων ετών λόγω των θεμάτων ασφάλειας στη χώρα έχουν τώρα την ευκαιρία να ανακτήσουν τις απώλειες», αναφέρει ο κ. Τάσιος.

Και πράγματι, η Τουρκία είχε φιλοξενήσει 36,8 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το 2014 και 36,3 εκατομμύρια το 2015, για να πέσουν εντυπωσιακά στα 25,3 εκατομμύρια το 2016 και να αυξηθούν εκ νέου στα 32,4 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τουρκικού Ινστιτούτου Στατιστικής (ΤUIK). Τώρα, μεγάλοι Γερμανοί tour operators όπως οι ΤUI, Der Touristik, FTI ή η Thomas Cook, που διακινεί μεγάλο αριθμό Βρετανών τουριστών, αλυσίδες όπως οι Marriott, Wyndham, Hilton, Ιntercontinental ή μεγάλα επενδυτικά ονόματα που έχουν επενδύσει σε γήπεδα γκολφ στο Μπόντρουμ έχουν το πλεονέκτημα να προσελκύουν περισσότερους τουρίστες από την Ευρώπη και όχι μόνο λόγω τιμής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία, λοιπόν, έχει επανέλθει φέτος στην τουριστική αγορά ,οι Ρώσοι οι οποίοι αξιοποιώντας τα φθηνά πακέτα στη γείτονα προβλέπεται να φτάσουν φέτος στα 6 εκατομμύρια (4,5 εκατ. πέρυσι), την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα μετά την κρίση των σχέσεων και τις επιθετικές συμπεριφορές τα νούμερα από Ρωσία είναι πτωτικά και θα φτάσουν φέτος τις 800.000 από 900.000 πέρυσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.