ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ. Δραγασάκης: Συνάντηση με την «Ελληνική Παραγωγή» για την ελληνική βιομηχανία

Γ. Δραγασάκης: Συνάντηση με την «Ελληνική Παραγωγή» για την ελληνική βιομηχανία

Στρατηγική σημασία στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της Γιάννη Δραγασάκη, θεωρώντας τη βασικό πυλώνα του «νέου παραγωγικού υποδείγματος βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης».

Σε συνάντησή του τη Δευτέρα, με αντιπροσωπεία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά για τη διαμόρφωση σύγχρονης, συνεκτικής και αξιόπιστης βιομηχανικής στρατηγικής, καθώς και για την αντιμετώπιση διαδεδομένων απόψεων που τείνουν να θεωρούν αυτόν το στόχο είτε μη αναγκαίο, είτε ανέφικτο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως μια τέτοια πολιτική δεν θα έχει τύχη εάν παγιδευτεί σε λογικές χαμηλών μισθών, υποβάθμισης της εργασίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Αντίθετα, όπως είπε, η πολιτική αυτή θα είναι βιώσιμη και θα παράγει προωθητικά αποτελέσματα εάν στηριχθεί στην αξιοποίηση της γνώσης, την ενσωμάτωση της καινοτομίας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τον σεβασμό και την αναβάθμιση της εργασίας και την κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι της «Ελληνική Παραγωγή» παρουσίασαν τους στόχους του νέου φορέα και ανέλυσαν τους σχεδιασμούς τους για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με τη βιομηχανική παραγωγή σε κεντρική θέση.

Διατύπωσαν την άποψη, ότι όχι μόνο υφίσταται η ανάγκη, αλλά και υπάρχει ισχυρή δυναμική για αύξηση της συμμετοχής της μεταποίησης στο εθνικό προϊόν, μέσα από τη διενέργεια σημαντικών επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός σταθερού καναλιού επικοινωνίας και στην εδραίωση συστηματικής συνεργασίας για την προώθηση της πολιτικής για τη βιομηχανία και τη μεταποίηση εν γένει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την «Ελληνική Παραγωγή» εκπροσώπησαν οι:

  • Μιχάλης Στασινόπουλος (ΕΛΒΑΛ – Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου ΑΕ),
  • Αθανάσιος Σαββάκης (Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος),
  • Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΜΙΝ Βωξίτες ΑΕ),
  • Ευριπίδης Δοντάς (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.