ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΣΕΒ: Να στηρίξει η κυβέρνηση την Ελληνική βιομηχανία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΕΒ: Να στηρίξει η κυβέρνηση την Ελληνική βιομηχανία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Παραίνεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει ώστε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Ιουνίου 2017 να ενταχθεί ειδική παράγραφος για τη βιομηχανική πολιτική απευθύνει ο ΣΕΒ.

Σε σχετική επιστολή ο ΣΕΒ καλεί την κυβέρνηση να πιέσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπέρ μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναγέννηση της βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Τονίζει επίσης την ανάγκη η Ελλάδα να ενώσει τη φωνή της με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε η βιομηχανική πολιτική να ενταχθεί στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της 29ης Μαΐου 2017.

«Η απουσία έως σήμερα συνεκτικής βιομηχανικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο έχει οδηγήσει σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, οι οποίες αν και φιλόδοξες, δεν έχουν επιφέρει ικανοποιητικά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Η αντιστροφή αυτής της κατάστασης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων των κρατών μελών, και ιδιαίτερα της Ελλάδας με πολιτικές που θα αλλάξουν τα δεδομένα, με πρώτη προτεραιότητα στις επενδύσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη που δημιουργεί δουλειές, στηρίζει τα δημόσια ταμεία και αποτελεί στυλοβάτη της κοινωνικής δικαιοσύνης», αναφέρει ο ΣΕΒ.

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, η αύξηση της συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας στο 15 % του ΑΕΠ, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, σε ορίζοντα δεκαετίας, μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον 550.000 θέσεις εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.