ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι φόροι «καταπλακώνουν» τον τουρισμό παρά τις εκατομμύρια αφίξεις στη χώρα

Οι φόροι «καταπλακώνουν» τον τουρισμό παρά τις εκατομμύρια αφίξεις στη χώρα

Οι ξενοδόχοι ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα μείωση συντελεστών ΦΠΑ και αναβολή ή περιορισμό του φόρου διαμονής…

Τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΤΕ στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό του ζήτησαν τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε διαμονή, μεταφορές, εστίαση στα επίπεδα των ανταγωνιστικών προορισμών καθώς και την μη επιβολή φόρου διαμονής ή τν περιορισμό του το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα πλήξει την προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο ΣΕΤΕ ζήτησε επίσης να επιλυθεί το ζήτημα του χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και να υπάρξει διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Ενδεικτικά του προβλήματος τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος του πρώτου τριμήνου του 2017 κατά το οποίο μειώθηκαν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– κατά 9,2% ο αριθμός των τουριστών
– κατά 4,2% η δαπάνη ανά ταξίδι
– κατά 5,2% η δαπάνη ανά διανυκτέρευση
– κατά 3.4% η μέση διάρκεια παραμονής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.