ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Ντράγκι: «Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»

Μ.Ντράγκι: «Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»

Η Ελλάδα δεν έλειψε από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, πάντως, φρόντισε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις απόψεις που εξέφρασε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά τόσο με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Ντράγκι έσπευσε να επαναλάβει ότι αυτό θα συμβεί μόνο εφόσον θα υπάρξει ολοκλήρωση της έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αναφορικά με την επικείμενη έξοδο στις αγορές, ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι κάτι που το αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση αν και «έχουμε υπόψη μας ότι η κεντρική τράπεζα (ΤτΕ), έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες». Κατά τον κ. Ντράγκι η «ορθή εφαρμογή του προγράμματος αλλά και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία είναι δύο βασικοί παράγοντες προκειμένου να υπάρξει επιτυχημένη έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Το QE θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τα τέλη του 2017

Απόλυτα έτοιμη να προχωρήσει είτε σε αύξηση του μηνιαίου ορίου αγορών είτε σε παράταση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης είναι η ΕΚΤ, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ντράγκι, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, φρόντισε να μην αλλάξει στο ελάχιστο φρασεολογία, τόσο σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της τράπεζας όσο και σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι το QE θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2017 και ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ παραμένει σε ετοιμότητα προκειμένου είτε να το παρατείνει, είτε να αυξήσει το σημερινό όριο των μηνιαίων αγορών ύψους 60 δισ. ευρώ. «Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει το όλο θέμα βάσει των συνθηκών που θα ισχύσουν», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσέθεσε ακόμη ότι η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε πορεία ανάκαμψης, ενώ ο πληθωρισμός διατηρείται σταθερά χαμηλότερα από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, εξαιτίας και της σχετικής αποκλιμάκωσης των τιμών πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.