ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βουλή: Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών

Βουλή: Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών

Λύση για τις τράπεζες που κατέχουν προνομιούχες μετοχές από το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών το 2008 με τον νόμο του Γ. Αλογοσκούφη δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία την οποία κατέθεσε το υπ. Οικονομικών στη Βουλή, καθώς η διάρκεια κατοχής των προνομιούχων αυτών έληγε στο τέλος του 2017. Προνομιούχες μετοχές κατέχει σήμερα η Eurobank.

Με την έκδοση προνομιούχων μετοχών τις οποίες αναλαμβάνει το Δημόσιο παρέχεται στα πιστωτικά ιδρύματα η δυνατότητα, μετά την πάροδο της πενταετίας, να τις εξαγοράσουν, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της εποπτικής αρχής, συνολικά ή εν μέρει, είτε με μετρητά είτε με έκδοση άλλων κεφαλαιακών μέσων (ομολόγων) ίσης αξίας, είτε με συνδυασμό των δύο αυτών τρόπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθορίζονται επίσης οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα παραπάνω κεφαλαιακά μέσα, ο τρόπος λήψης της απόφασης από τη Γενική Συνέλευση και η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της τράπεζας στην περίπτωση εξαγοράς με ανταλλαγή κεφαλαιακών μέσων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.