ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η είδηση για την απόφαση της El Dorado κάνει τον γύρο του κόσμου (φωτό)

Η είδηση για την απόφαση της El Dorado κάνει τον γύρο του κόσμου (φωτό)

Από σήμερα το πρωί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν την είδηση για την απόφαση της El Dorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Financial Times, New York Times, Fox News, τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Associated Press, ακόμα και οι Times της Ινδίας, φιλοξενούν την είδηση, επισημαίνοντας το αυτονόητο: Πως την ώρα που η Ελλάδα αναζητά επενδύσεις για να την βγάλουν επιτέλους από το οικονομικό αδιέξοδο, «διώχνει» την μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην χώρα.

Ήταν άλλωστε το διακαές μήνυμα του πρωθυπουργού, τόσο κατά την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όσο και κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς το περασμένο Σάββατο από την Θεσσαλονίκη, αλλά και κατά την συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της 82ης ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, ήταν εκείνος που μίλησε για Gr-Invest και όχι Grexit, όπως είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δώσει τον τόνο και να απευθύνει μήνυμα προς όλους.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της El Dorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την στάση της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ότι «η επένδυση της Eldorado είναι λυδία λίθος για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

New York Times: Η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις, αλλά οι επενδυτές διαμαρτύρονται για συχνά εμπόδια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.