ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Ντράγκι: «Η τρίτη αξιολόγηση και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν»

Μ.Ντράγκι: «Η τρίτη αξιολόγηση και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν»

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο Μάριο Ντράγκι, προειδοποιώντας ότι μπορεί η Ελλάδα να κατάφερε να βγει στις αγορές τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά η βιώσιμη επιστροφή είναι δυνατή μόνο με την προσήλωση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, τόνισε πως η τρίτη αξιολόγηση και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν .

«Η Ελλάδα έχει πράγματι καταφέρει να βγει στις αγορές την προηγούμενη περίοδο, αλλά μεσοπρόθεσμα η πρόσβαση στις αγορές μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο με τη συμμόρφωση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να υπάρχει για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που χρειάζεται είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στην εβδομάδα, η Εθνική έγινε η πρώτη τράπεζα από το 2014 που κατάφερε να βγει στις αγορές με έκδοση 3ετούς ομολόγου, αντλώντας 750 εκατ. ευρώ.

Η επιτυχία της έκδοσης του καλυμμένου ομολογιακού δανείου ανοίγει το δρόμο για εκδόσεις κι άλλων τραπεζών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογούνται ενώ παράλληλα «ανοίγει την πόρτα» για την πρόσβαση της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έστω και στο παρά ένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από τις τράπεζες, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να «τεστάρει τα νερά» και με swap ομολόγων μέσα στον Νοέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.