ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στην βιομηχανία τον Φεβρουάριο

Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στην βιομηχανία σημειώθηκε τον Φεβρουάριο με τον δείκτη να κινείται στην υψηλότερη επίδοση των τελευταίων δέκα ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η εξέλιξη αυτή υποστηρίζει και τη συνολικότερη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην οικονομία καθώς σε αρκετούς κλάδους καταγράφεται συγκρατημένη αισιοδοξία και συνδέεται με τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφονται στην οικονομία από το 2017, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έστω και αν δεν σημειώθηκε εκταμίευση της αντίστοιχης δόσης, η νέα δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, η βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης μέσω ομολογιακών δανείων σε σημαντικές επιχειρήσεις αλλά και η αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου δημιουργούν συνθήκες σταθερότητας στην οικονομία και προσδοκιών ανάκαμψης, ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό τομέα. Άλλωστε η γενικότερη έναρξη της συζήτησης για την έξοδο από το πρόγραμμα επαναφέρει συνθήκες σχετικής ομαλότητας, παρά το γεγονός ότι οι ακριβείς παράμετροι αυτής της εξόδου δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Ειδικά για τη βιομηχανία θα πρέπει να συνυπολογιστεί η ενίσχυση του διεθνούς περιβάλλοντος, το οποίο ευνοεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και διαχέεται στους σχετιζόμενους με αυτές κλάδους. Μάλιστα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των χωρών του κόσμου βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, φαινόμενο που αναφέρεται και ως «συγχρονισμένη παγκόσμια ανάπτυξη». Η ενισχυμένη ζήτηση και η διαρκής ανάκαμψη του διεθνούς εμπορίου αποτελεί άλλωστε ένα «κοινό παρονομαστή» της ταχύτερης μεγέθυνσης των αναπτυσσόμενων οικονομιών και ευνοεί και την εγχώρια Βιομηχανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.