ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αύξηση 8,7% στις πωλήσεις των παραγωγικών επιχειρήσεων μη μεταλλικών ορυκτών

Αύξηση 8,7% στις πωλήσεις των παραγωγικών επιχειρήσεων μη μεταλλικών ορυκτών

Αυξημένες κατά 8,7% εμφανίζονται οι συνολικές πωλήσεις 111 εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων μη μεταλλικών ορυκτών (τσιμέντα, μάρματα, λατομεία, σκυρόδεμα κλπ) κατά την τελευταία δημοσιευμένη τους χρήση (2016) σε σχέση με το 2015.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί η εφημερίδα New Times και η οποία ευρίσκεται σε εξέλιξη καθότι η δημοσίευση των ισολογισμών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συνολικές πωλήσεις των επιχειρήσεων του δείγματος αυξήθηκαν κατά 8,7% για να προσεγγίσουν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιες επιχειρήσεις κατόρθωσαν να μετατρέψουν τις ζημιές του 2015 σε κέρδη το 2016. Έτσι, η συνολική τους κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 51,5 εκατομμύρια ευρώ. Αντιστοίχως, τα συνολικά ίδια κεφάλαια των 111 εταιρειών του δείγματος μειώθηκαν κατά 6,4% για να διαμορφωθούν στα 1,76 δις. ευρώ ενώ οι συνολικές τους υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 15,2% για να διαμορφωθούν στα 2,1 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συνολικό δείγμα των 111 επιχειρήσεων, οι 71 εμφανίζουν κέρδη ενώ οι 40 παρουσιάζουν αρνητικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, οι 71 κερδοφόρες επιχειρήσεις του δείγματος αύξησαν τον συνολικό κύκλο εργασιών τους κατά 10,4% για να φτάσουν τα 828 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα κέρδη τους παρέμειναν σταθερά στο επίπεδο των 134 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα συνολικά ίδια κεφάλαια των κερδοφόρων εταιρειών του δείγματος μειώθηκαν κατά 8,2% για να διαμορφωθούν στρο επίπεδο των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντιστοίχως οι συνολικές τους υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά 1,3% για να διαμορφωθούν στα 740 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 20 πρώτες θέσεις του καταλόγου των πλέον κερδοφόρων εταιρειών του κλάδου βρέθηκαν οι: Παυλίδης Μάρμαρα, FHL Κυριακίδης, τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, Λαρσινός, Χαριτόπουλος Δ.Ν., Mermeren Kombinat, Μπύρος Ελληνικά Μάρμαρα, Marmor SG Stone group, Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος, Ελληνικά Λατομεία, Λατομεία Λαμίας, Nordia, Ικτίνος Ελλάς, Δομική Παυλίδης, Νίκος Δ. Μελής, Πούλιος ΑΕ, Εργομπετόν Θράκης, Ideal Standard, Κάρτσωνας Λαρσινός και Βιοκέφ Κακκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.