Κέρδη 20 εκατ. ευρώ για την Eθνική τράπεζα

Κέρδη 20 εκατ. ευρώ για την Eθνική τράπεζα

Στην κερδοφορία επέστρεψε η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+2,68% της Ελλάδος, καθώς τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 20 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2018 έναντι ζημιών 60 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) συρρικνώθηκαν κατά 0,8 δισ. ευρώ, ενώ ο ρυθμός δημιουργίας νέων NPEs παρέμεινε αρνητικός.

Σημειώνεται ότι η μείωση των NPEs υπερέβη τον στόχο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ) κατά 0,92 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, η σχεδιαζόμενη πώληση χαρτοφυλακίου δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, θα φέρει την τράπεζα στην εκπλήρωση του στόχου μείωσης για το σύνολο του 2018.

Την ίδια ώρα, η χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα ανέρχεται σήμερα σε 2,8 δισ. ευρώ από 12,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016. Η έκθεση αυτή αντανακλά, σύμφωνα με την ΕΤΕ, το πρόγραμμα στοχευμένων συναλλαγών μακροχρόνιας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ (TLTROs).

Υπενθυμίζεται ότι η ETE διατηρεί μηδενική εξάρτηση από τον μηχανισμό ΕLA από τα τέλη Νοεμβρίου 2017.

Οι εγχώριες καταθέσεις, επιπλέον, εμφάνισαν σταθεροποιητικές τάσεις το α’ τρίμηνο του 2018, παρά τις σημαντικές εισροές καταθέσεων ύψους 1,7 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2017, λόγω εποχικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά, τέλος, την κεφαλαιακή επάρκεια, ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε σε 16,5%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.