Υπ.Περιβάλλοντος: Επίσπευσε τη διαδικασία για τον επιμερισμό του ειδικού τέλους ΑΠΕ κατά 1%

Το χρόνιο πρόβλημα των αντισταθμιστικών μέτρων προς τους κατοίκους των δημοτικών/τοπικών κοινοτήτων όπου λειτουργούν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας φαίνεται να λαμβάνει τέλος. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από σειρά ενεργειών, επίσπευσε τη διαδικασία για τον επιμερισμό του ειδικού τέλους ΑΠΕ κατά 1% από το οποίο επωφελούνται με έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 376.000 δικαιούχοι καταναλωτές και κάτοικοι των κοινοτήτων όπου λειτουργούν ΑΠΕ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 17,6 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2010-2014.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, με ανακοίνωση της, χαιρετίζει αυτήν την εξέλιξη και παραμένει πιστή στην απόδοση του μεριδίου που της αναλογεί προς τον ειδικό λογαριασμό με τελικό αποδέκτη τους κατοίκους των δημοτικών/τοπικών κοινοτήτων όπου λειτουργούν έργα της εταιρείας.

Η απόδοση του ποσού που έχει παρακρατηθεί από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στους Δήμους, όπου λειτουργούν οι σταθμοί ΑΠΕ, θα πραγματοποιηθεί μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα πιστώσουν μέσω του πρώτου λογαριασμού που εκδίδεται, μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, στους δικαιούχους το ποσό με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/23840/23.12.2014 (ΦΕΚ 3497/Β/29.12.2014), στους δικαιούχους ανά Δημοτική/Τοπική Κοινότητα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι οικιακοί καταναλωτές που είχαν ενεργή σύνδεση στις 9/8/2016, ημέρα δημοσίευσης του «Οριστικού Πίνακα με τον επιμερισμό των ποσών από σταθμούς ΑΠΕ σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες, για τα έτη 2010-2014» (ΥΑ ΑΠΕΗΛ/οικ.181851/09.08.2016), ανεξάρτητα από το ύψος του προκύπτοντος ποσού επιστροφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται οτι στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο του ενός λεπτού (0,01€), οι Αριθμοί Παροχής δεν αναρτώνται και το ποσό δεν αποδίδεται, αλλά παραμένει για να αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές των αυτών Τοπικών Κοινοτήτων σε επόμενο καταμερισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.