ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξαγωγές ρεκόρ της Gazprom το Α’ εξάμηνο του 2017

Εξαγωγές ρεκόρ της Gazprom το Α’ εξάμηνο του 2017

Η Τουρκία , η Αυστρία και η Γερμανία είναι οι τρεις χώρες, στις οποίες η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom οφείλει, χάρη στην αυξημένη ζήτηση σε φυσικό αέριο, τις εξαγωγές ρεκόρ φυσικού αερίου, σύμφωνα με την λογιστική έκθεση της εταιρείας που αφορά το δεύτερο τρίμηνο.

Και οι τρεις χώρες στο πρώτο εξάμηνο του 2017 αύξησαν τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου κατά 21% (44,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, bmc). Μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαίων καταναλωτών της Gazprom , μόνο η Ιταλία και η Βρετανία μείωσαν τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Γενικά στο διάστημα Ιανουαρίου ?Ιουνίου 2017 οι πωλήσεις φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 11,5% φθάνοντας τα 112 bmc.

Πηγή προσκείμενη στην Gazprom δήλωσε στη ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti πως η πτώση των πωλήσεων στην Ιταλία αποτελούν προσωρινό φαινόμενο. «Μετά την επισκευή του αγωγού μέσω του οποίου φτάνει στην Ιταλία φυσικό αέριο μέσω της Βόρειας Αφρικής , οι αγορές ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν μόνο το πρώτο τρίμηνο» δηλώνει η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι «τώρα θα αυξηθούν».

Την πρώτη θέση ως προς τους ρυθμούς αύξησης της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Δυτική Ευρώπη την κατέλαβε η Αυστρία, αυξάνοντας τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου κατά 77,73% , φθάνοντας τα 3,75 bmc. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προηγούνται στις εισαγωγές η Ρουμανία(+165%) και οι χώρες της Βαλτικής , Εσθονία , Λετονία και Λιθουανία, οι οποίες σχεδόν διπλασίασαν τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου κατά 90%, 75% και 125% αντίστοιχα η κάθε μία.

Τον Ιούλιο η Gazprom αύξησε τις εξαγωγές της στην Ευρώπη κατά 15% φθάνοντας τα 15,1 bmc και συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς των Αύγουστο , αλλά ακριβή στοιχεία όσον αφορά του τελικούς καταναλωτές η ρωσική εταιρεία δεν δίνει προς το παρόν.

Αυτή η στιγμή για την Ρωσία έχει μεγαλύτερη σημασία ο όγκος των εξαγωγών παρά η τιμή του φυσικού αερίου, αναφέρουν στην έκθεση τους με ημερομηνία 14 Αυγούστου οι αναλυτές της Credit Suisse , επισημαίνοντας ότι ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου θα ενταθεί καθώς οι πωλήσεις του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) το 2018 θα αυξηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.