ΔΕΔΔΗΕ: Διπλάσιες οι ρευματοκλοπές το 2016 σε σχέση με το 2014 – 10πλάσιες οι μηνύσεις σε σύγκριση με το 2017

ΔΕΔΔΗΕ: Διπλάσιες οι ρευματοκλοπές το 2016 σε σχέση με το 2014 – 10πλάσιες οι μηνύσεις σε σύγκριση με το 2017

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τα συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) ο αριθμός ρευματοκλοπών που εντοπίστηκε διπλασιάστηκε το 2016 από το 2014 ενώ οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας φέτος, μέχρι στιγμής είναι δεκαπλάσιες σε σύγκριση με το 2017.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ελέγχων που γίνονται είτε στοχευμένα είτε τυχαία, έχει αυξηθεί σε 800.000 το χρόνο.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ φέρεται να εγκαλεί τον Διαχειριστή για πλημμελείς ελέγχους ως προς το φαινόμενο των ρευματοκλοπών.

Συγκεκριμένα, το 2016 εντοπίσθηκαν 11.528 ρευματοκλοπές έναντι 6.650 το 2014 ενώ οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί φέτος, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα είναι 2.971 έναντι 324 το 2015.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση του φαινομένου και τον εντοπισμό των παραβατών, ενώ η αποτελεσματικότητα των ενεργειών και δράσεων της Εταιρίας αντανακλάται εναργώς στα στοιχεία του πλήθους των κατ’ έτος εντοπισμένων ρευματοκλοπών, που παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση», αναφέρει ο Διαχειριστής. Σημειώνει εξάλλου το νέο, αυστηρότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των ρευματοκλοπών, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ στο οποίο συνέβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται να συμβάλει στην ανάσχεση του φαινομένου της ρευματοκλοπής. Κατά τον Διαχειριστή, το κόστος της κλαπείσας ενέργειας υπολογίζεται σε περίπου 80 εκ. ευρώ ετησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για την πιθανή εμπλοκή συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, η Εταιρία διευκρινίζει ότι «διερευνά κάθε καταγγελία που γίνεται εις βάρος υπαλλήλων της ή υπαλλήλων εργολάβων της και, εφόσον διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά, λαμβάνει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα κατά πάγια τακτική της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.