ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διετή παράταση σε άδειες λειτουργίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ

Διετή παράταση σε άδειες λειτουργίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ

Την παράταση της ενιαίας άδειας λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ καθώς και της “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” και των μονάδων των νησιών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Οι εν λόγω άδειες λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και επρόκειτο να αντικατασταθούν από ξεχωριστές άδειες κατά μεμονωμένη εγκατάσταση. Η διαδικασία για την έκδοση των νέων αδειών έχει ξεκινήσει, καθώς η ΔΕΗ έχει υποβάλει αιτήσεις για αρκετές μονάδες. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η διετής παράταση κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου η ΔΕΗ να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Με την ίδια τροπολογία καταργείται η υποχρέωση της ΔΕΗ να προσκομίσει βεβαίωση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΕΝ περί τήρησης των περιβαλοντικών όρων, καθώς η σχετική διαδικασία έχει αντικατασταθεί από περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.