ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δείτε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Ποιες τιμές πετρελαίου

Δείτε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Ποιες τιμές πετρελαίου

Οδεύοντας πλέον στα μέσα του Δεκεμβρίου πλησιάζει η ώρα για την υποβολή των αιτήσεων σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.

Τα κριτήρια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και η μόνη ελπίδα είναι ο… καιρός. Δηλαδή ο φετινός χειμώνας να μην είναι σαν τον περσινό και οι θερμοκρασίες να είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, θα περιοριστούν στο μισό από το περσινό ποσό. Οι πληροφορίες για τα κριτήρια αναφέρουν πως είναι αυστηρότερα, εισοδηματικά και περιουσιακά. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Δυστυχώς, όμως, και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης έχουν πάρει την ανηφόρα και κινούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λίγο κάτω από το ένα ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάνω από αυτά τα επίπεδα.

Υποβολή αίτησης μέσω TAXISnet

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης μέσω του TAXISnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα.

Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο TAXISnet.

Στην αίτηση αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: Ο ΑΦΜ του αιτούντος, το ονοματεπώνυμό του, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου και οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται μέχρι τις 31 Μαΐου 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.