ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΔΕΗ: Σε καθεστώς fast track το μέγα φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ στην Κοζάνη

ΔΕΗ: Σε καθεστώς fast track το μέγα φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Το επενδυτικό σχέδιο για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες επανενεργοποιείται με την διαδικασία του fast track.

Πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό έργο, που είχε εξαγγελθεί από το 2011 και αφορά στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που θα δημιουργήσει άμεσα θέσεις απασχόλησης και θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή πνοή στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Τη συνεργασία τους σε θέματα επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας διερεύνησαν κατά τη συνάντησή τους ο Πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Ηλίας Αθανασίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλία Μοναχολιά.

Οι δύο πλευρές καταρχήν συμφώνησαν για την επαναενεργοποίηση με τη διαδικασία του fast track του επενδυτικού σχεδίου για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης.

Για το έργο αυτό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει εξασφαλίσει την πλήρη αδειοδότηση και θα το κατασκευάσει σε χώρο που παραχωρεί η ΔΕΗ, στην περιοχή παλαιών ορυχείων της Κοζάνης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει άμεσα στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθεί προσωπικό από την περιοχή. Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 180 εκατ. ευρώ. Κύριος του έργου είναι η εταιρεία ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ 1, 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Οι δύο εταιρείες συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα προσέγγισης διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών σχημάτων για επενδύσεις στην Ελλάδα στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.