ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Κλείδωσε» η συμφωνία Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας για τις κινήσεις τους στην αγορά πετρελαίου

«Κλείδωσε» η συμφωνία Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας για τις κινήσεις τους στην αγορά πετρελαίου

Τον συντονισμό των κινήσεών τους στις παγκόσμιες αγορές υδραγονανθράκων συμφώνησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπεν Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, στον εμπορικό-οικονομικό τομέα όπως και στον στρατιωτικό τομέα, όπως επίσης και θέματα συντονισμού των κινήσεων τους στις παγκόσμιες αγορές υδρογονανθράκων.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει τι σημαίνει ο συντονισμός των κινήσεών τους στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου. Ωστόσο, η Ρωσία και η Σαουδική είναι οι βασικοί συντελεστές μιας διεθνούς συμφωνίας χωρών που αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου.

Η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα, ο γενικός διευθυντής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Νμτίτριεφ, ανακοίνωσε ότι η πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την LNG, που αποτελεί βασικό παραγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Οι Σαουδάραβες επενδυτές δείχνουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς LNG και σήμερα θα δούμε ότι θα υπογραφεί μια σημαντική συμφωνία με έναν από τους βασικούς παραγωγούς LNG» δήλωσε ο Ντμίτριεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί συγκεκριμένα στον παραγωγό, ενώ δεν προέβη σε περαιτέρω σχόλια.

H Σαουδική Αραβία παράγει 110 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως , το οποίο καταναλώνει η ίδια. Στο διάστημα των 10 προσεχών ετών προτίθεται να διπλασιάσει την παραγωγή της, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις του Χαλίλ αλ Φαλίχ, ενώ διεξάγει συνομιλίες για να αγοράσει φυσικό αέριο από την Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Reuters

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.