ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΙΕΑ: Oι ΗΠΑ θα είναι μακράν ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως σε βάθος πενταετίας

ΙΕΑ: Oι ΗΠΑ θα είναι μακράν ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως σε βάθος πενταετίας

Αύξηση στην αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού αργού αναμένεται μέσα στην επόμενη πενταετία, κάτι που θα καταστήσει τις ΗΠΑ τον κορυφαίο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως και λογικά θα τις οδηγήσει στην αυτάρκεια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

H συμφωνία του 2017 ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και άλλους πετρελαιοπαραγωγούς, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για μείωση της παραγωγής βελτίωσε τις προοπτικές για άλλους παραγωγούς καθώς οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η αμερικανική παραγωγή αργού άρχισε να αυξάνεται και πάλι σημαντικά την προηγούμενη χρονιά και αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 12,1 εκατ. μέχρι το 2023. Η παραγωγή υγρών φυσικού αερίου (NGL) θα αυξηθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα για να φθάσει τα 4,7 εκατ. μέχρι το 2023.

Με τη συνολική αμερικανική παραγωγή υγρών καυσίμων να αναμένεται να φθάσει σχεδόν τα 17 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2023, από τα 13,2 εκατ. το 2017, οι ΗΠΑ θα είναι μακράν ο κορυφαίος παραγωγός του κόσμου.

«Οι ΗΠΑ αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου τα επόμενα πέντε χρόνια» ανέφερε ο Φατίχ Μπιρόλ, εκτελεστικός διευθυντής της IEA, στην έκθεση μεσοπρόθεσμων προβλέψεων του οργανισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.