Στην Ελλάδα μας αρέσει να ζούμε με μύθους. Πριν το κυβερνητικό «παραμύθι» με την Ρωσία που υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα είχε ξεκινήσει το αφήγημα της Τουρκίας η οποία «καταρρέει οικονομικά» (με ανάπτυξη 7% το 2017 και 4,5% μέχρι τώρα, το 2018).

Αρα σε λίγα χρόνια δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για την Ελλάδα και συνεπώς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, ούτε να αγοράζουμε νέα οπλικά συστήματα, ούτε να ενισχύσουμε τις ΕΔ της χώρας καθώς οι Τούρκοι ούτε λίγο ούτε πολύ σύμφωνα με τα κυβερνητικά φερέφωνα, θα καταρρεύσουν από μόνοι τους!

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι έτσι αλλά ποιος υπολογίζει την πραγματικότητα; Αν δεν μας συμφέρει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο γι αυτήν…

Έτσι λοιπόν μας έλεγαν ότι ο ελληνικός τουρισμός εκτοξεύεται αντίθετα με τον τουρκικό που κατακρημνίζεται.

Αυτό που έγινε ήταν το εξής: Με την πτώση της τουρκικής λίρας σχεδόν 50% σε ένα έτος και δεδομένου ότι οι Τούρκοι δεν φορολογούν την «κότα με τα χρυσά αυγά» αυξήθηκε ο τουρκικός τουρισμός κατά 100% από πέρσι μόνο από την Γερμανία!

Δηλαδή οι ξένοι λένε «γιατί να επιλέξω την πανάκριβη Ελλάδα που φορολογεί ακόμα και την διαμονή μου»; Ο μέσος νους επιλέγει τον προορισμό που τον συμφέρει στην τσέπη του τόσο απλά.

Μας έλεγαν να μην ανησυχούμε διότι οι Τούρκοι δεν θα πάρουν τα F-35 λόγω των S-400, λόγω του ότι ο Ερντογάν δεν είναι συμπαθής και άλλα ωραία. Τι έγινε;

Παίρνουν τα F-35 με τις ευλογίες της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία τράβηξε και το «αυτί» σε Κογκρέσσο και Γερουσία που είχαν εγκρίνει κάποιες τροπολογίες για να μην παραδοθούν τα αεροσκάφη στην Άγκυρα.

Τα επόμενα χρόνια, επίσης το τουρκικό Ναυτικό θα αποκτήσει συντριπτική υπεροχή (ναυπήγηση τεσσάρων νέων φρεγατών TF-100, ολοκλήρωση ναυπήγησης 2 stealth κορβετών Ada που θα προστεθούν στις ήδη δύο υπάρχουσες, έναρξη ναυπήγησης έξι μεγάλων φρεγατών TF-2000, ολοκλήρωση ναυπήγησης ενός ή δύο αεροπλανοφόρων κλάσης Anadolu, ολοκλήρωση ναυπήγησης 6 υποβρυχίων Type-214T κλπ).

Η Άγκυρα θα κατασκευάσει το δικό της μαχητικό πέμπτης γενιάς το ΤFX, με την βοήθεια των Βρετανών που και αυτοί δεν συμπαθούν τον Ερντογάν… ενώ ξεκίνησε η παραγωγή στο άρμα μάχης τρίτης γενιάς, ALTAY

Θα κατασκευάσουν 3 πυρηνικούς σταθμούς και έχουν υποδομές που στην Ελλάδα για να φτιάξουμε το 1/3 από αυτές ξοδέψαμε 5 ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης συν χρηματοδοτήσεις από την ΕΤΕπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελευταία μας ελπίδα οι προφητείες. Αν δεν βγουν κι αυτές αληθινές, κλάψτα Χαράλαμπε (ή Αλέξη…).