Μετά την αλλαγή πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επίσημη εγκατάλειψη της πολιτικής μετεγκαταστάσεως προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν πρέπει η χώρα μας να αντιδράσει αναστέλλοντας επ’ αόριστον την εφαρμογή της περίφημης Ευρωπαϊκής Οδηγίας, εφόσον οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να αναδεχθούν τις συνέπειες από την εφαρμογή της;

Ο «κανιβαλισμός» όρων και θεσμών που σε άλλες χώρες είναι χρήσιμοι και λειτουργικοί στην Ελλάδα δυστυχώς υποσκάπτουν τα θεμέλια της οικονομίας, της κοινωνίας, της ίδιας της Δημοκρατίας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η δημιουργία και λειτουργία, έως σήμερα, του κατ΄ ευφημισμό «Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Στην Ελλάδα, η λειτουργία του Υπουργείου αυτού εξελίχθηκε σε επικίνδυνο ανέκδοτο, αφού η εν λόγω οντότητα ούτε Μεταναστευτικής, ούτε πολιτικής είναι!

Πρόκειται για μία κυβερνητική δομή η οποία διαχειρίζεται με «νομιμοφανή» τρόπο εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος, τα οποία καταλήγουν σε γνωστές-άγνωστες τσέπες «μη (παρά) κυβερνητικών» δομών.

Στις πολιτισμένες χώρες η δουλειά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να συντάσσει και να υλοποιεί μεταναστευτικές πολιτικές, βάσει των πραγματικών αναγκών της οικονομίας και της κοινωνίας, έτσι ώστε η χώρα να τροφοδοτείται οργανωμένα με χρήσιμους για τη χώρα ανθρώπους.

Στην Ελλάδα η εν λόγω κυβερνητική δομή αντιθέτως αποτελεί το «Δούρειο Ίππο» απορρύθμισης κάθε νομιμότητας, τόσο στην αγορά εργασίας, όσο ακόμη χειρότερα, στην καταστροφή ολόκληρων κοινωνιών, ιδιαιτέρως των πιο ευθραύστων και εθνικά ευαίσθητων της χώρας μας.

Εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες συνωστίζονται επίτηδες σε απάνθρωπες δομές ή αφήνονται να εγκατασταθούν, όπου επιθυμούν, κυρίως και εξαιτίας της ύπαρξης και λειτουργίας αυτού του Υπουργείου, το οποίο στην πράξη παρακωλύει και αποσαρθρώνει την νόμιμη λειτουργία τόσο της Δικαιοσύνης όσο και των άλλων θεσμικών φορέων του κράτους, όπως είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείου Εργασίας.

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια ακραία πολιτική, που στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα στην απέναντι πλευρά ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα στην οποία οι παρανόμως εισελθόντες μετανάστες μπορούν να βρουν στέγη και να απολαμβάνουν τα προνόμια που έχουν οι πρόσφυγες τουλάχιστον επί μια τριετία πριν τελικά απορριφθεί η σχετική αίτηση χορήγησης ασύλου την οποία υποβάλλουν εντελώς καταχρηστικά μόλις βρεθούν επί ελληνικού εδάφους.

Αυτό πρέπει να αλλάξει τάχιστα. Η χώρα διακινδυνεύει την ύπαρξή της και την εθνολογική της σύνθεση αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!