H βία, τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια είναι μία πραγματικότητα η οποία, με το επικίνδυνο πόρισμα της «Επιτροπής Παρασκευόπουλου», το πιθανότερο είναι να συνεχίσει την καταστροφική της πορεία. Τα εγκλήματα που συντελούνται εντός των ακαδημαϊκών χώρων είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να καταστέλλονται.

Προφανώς δεν έχουν μάθει για τις σοκαριστικές εικόνες των χρηστών ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν ανάμεσα σε φοιτητές σε άθλια κατάσταση και εκβιάζουν τους φοιτητές να τους δώσουν χρήματα για την δόση τους, με την απειλή σουγιάδων.

Προτείνουν να ανεχόμαστε την ανομία, να πάρουμε από το χέρι τα εγκληματικά αυτά στοιχεία, να δώσουμε άσυλο στους δράστες τέτοιων πράξεων! Ξεχνούν όμως ότι δεν γίνεται μόνο χρήση αλλά και εμπορία ναρκωτικών στους χώρους των Πανεπιστημίων. Είναι αδιανόητο οι κλοπές, η βία, τα ναρκωτικά και η πορνεία να αποτελούν καθημερινότητα στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η λύση είναι μία: Η δίωξή τους με κάθε τρόπο.

Απαράδεκτος επίσης είναι ο τρόπος με τον οποίο προτείνεται να αντιμετωπίζονται οι καταλήψεις, με την δημιουργία επιτροπών διαπραγμάτευσης. Να διαπραγματευτούν γιατί; Για το αυτονόητο; Για το γεγονός ότι η πορεία ενός Πανεπιστημίου δεν πρέπει να παρακωλύεται; Προτείνουν μάλιστα να παραχωρηθούν χώροι στους καταληψίες, χώροι ανυποταξίας που θα δώσουν τροφή στα επαναστατικά σώματα για την εντατικοποίηση των δράσεών τους.

Η ασφάλεια στους ακαδημαϊκούς χώρους δεν πρέπει να τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Πρέπει να περιλαμβάνει σαφείς όρους και κανόνες λειτουργίας χωρίς παρεκκλίσεις που να εγγυώνται σύγχρονους, ασφαλείς και παραγωγικούς χώρους εκπαίδευσης . Στα Πανεπιστήμια στέλνουμε τα παιδιά μας, δεν στέλνουμε «τσουβάλια», για να τα αφήνουμε στην τύχη τους και πρέπει να εγγυηθούμε ότι θα κυκλοφορούν χωρίς φόβο γύρω από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να έχουν προσλαμβάνουσες από την άρτια λειτουργία των αντίστοιχων ξένων, ακόμη και της γειτονικής μας Κύπρου, τα οποία διαθέτουν δομές οργάνωσης που θα μπορούσαν κάλλιστα να μας βοηθήσουν να χαράξουμε μία εθνική εκπαιδευτική πολιτική σε αυτά τα πρότυπα και να ξεφύγουμε επιτέλους από τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

*O Δημήτριος Κ. Καμμένος είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!