Αιγαίο: Ψαράδες έπιασαν λευκό καρχαρία – Φόβος και τρόμος στη θάλασσα

Αιγαίο: Ψαράδες έπιασαν λευκό καρχαρία – Φόβος και τρόμος στη θάλασσα

Οι ψαράδες της Μαρώνειας στη Σαμοθράκη θορυβήθηκαν από μία διαφορετική ψαριά. Έβγαλαν έναν λευκό καρχαρία από τα δίχτυα τους.

Και πώς όχι όταν έκπληκτοι διαπίστωσαν πως είχαν πιάσει στα δίχτυα τους ένα λευκό καρχαρία της Μεσογείου, μήκους περίπου 1,5 μέτρου!

Ο λευκός καρχαρίας της Μεσογείου, ο οποίος έχει μέγεθος σαφώς μικρότερο από τους τρομακτικούς λευκούς καρχαρίες των ωκεανών, έχει εξακριβωμένη παρουσία στη χώρα μας εδώ και χρόνια, ενώ αποτελεί απειλούμενο είδος.

Γι΄ αυτό και οι ψαράδες αφού αλίευσαν τον καρχαρία, στη συνέχεια τον έριξαν ξανά στη θάλασσα, καθώς ήταν ακόμα ζωντανός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στη Μεσόγειο συναντώνται 47 είδη καρχαριών εκ των οποίων περίπου 35 ζουν και στα πελάγη μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.