ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από τη σφαγή 180 φαλαινών στα Φερόε (σκληρές εικόνες)

Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από τη σφαγή 180 φαλαινών στα Φερόε (σκληρές εικόνες)

Κόκκινη έγινε η θάλασσα στα νησιά Φερόε καθώς οι κάτοικοί τους για άλλη μια χρονιά οδήγησαν περισσότερες από 180 φάλαινες στα ρηχά προκειμένου να τις σκοτώσουν ενόψει του δύσκολου χειμώνα στα απομονωμένα νησιά του Ατλαντικού.

Πρόκειται για μια συνηθισμένη για τους κατοίκους των νησιών εικόνα που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι από τον 16ο αιώνα προκειμένου να συγκεντρώσουν ποσότητες κρέατος για τους χειμερινούς μήνες.

Ωστόσο για τον υπόλοιπο κόσμο οι εικόνες είναι σκληρές. «Όταν οι φάλαινες έφτασαν στα ρηχά όλη η πόλη μπήκε στο νερό, ακόμα και τα μικρά παιδιά και άρχισε να τις σφάζει. Ο ήχος από τις φάλαινες ήταν τρομακτικός» περιέγραψε την εμπειρία του ένας 22χρονος φοιτητής από τη Βρετανία που έτυχε να βρεθεί στην περιοχή τις επίμαχες ημέρες.

Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν χαρακτηρίσει βάρβαρο το συγκεκριμένο έθιμο με τις τοπικές αρχές να απαντούν ότι με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι των νησιών που δεν έχουν πολλές δυνατότητες αγροτικών καλλιεργειών, παραμένουν αυτάρκεις.

Όπως λένε τα εκατοντάδες κιλά κρέατος που προσφέρει κάθε φάλαινα θα έπρεπε να εισαχθούν με μεγάλο κόστος για τους κατοίκους.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι σκληρές:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.