ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Ετοιμοθάνατος χιμπατζής βλέπει παλιό του φίλο και χαμογελά

Βίντεο: Ετοιμοθάνατος χιμπατζής βλέπει παλιό του φίλο και χαμογελά

Έναν παλιό του φίλο, τον καθηγητή Jan van Hooff, που τον επισκέφθηκε για να τον αποχαιρετίσει λίγο πριν πεθάνει είδε ένας θηλυκός χιμπατζής τον Απρίλιο του 2016 αλλά το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Στο βίντεο η 59χρονη Mama εμφανίζεται να κείτεται κουλουριασμένη, αρνούμενη να δεχθεί οποιαδήποτε τροφή ή νερό, στο κλουβί της στον ζωολογικό κήπο Royal Burgers στην Ολλανδία.

Εντελώς εξασθενημένη από μια ανίατη ασθένεια, η χιμπατζίνα δεν έχει κουράγιο να σηκώσει ούτε το κεφάλι της και φαίνεται βυθισμένη σε λήθαργο.
Η κατάστασή της δεν φαίνεται να αλλάζει ακόμα και όταν την πλησιάζει ένας παλιό της φίλος, ο καθηγητής Jan van Hooff, ο οποίος είχε πρωτοδημιουργήσει την «κοινότητα» χιμπατζήδων στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο το 1972 και είχε περάσει αμέτρητες ώρες φροντίζοντας τη Mama.

Ωστόσο, όταν μετά από λίγη ώρα τον αναγνωρίζει, τα πάντα αλλάζουν. Η Mama φαίνεται να ξυπνά από το λήθαργο και χαρίζει το πιο πλατύ και ζεστό της χαμόγελο στον «παλιόφιλό» της, σε ένα συγκινητικό αντίο που καταγράφηκε καρέ καρέ από την κάμερα του προσωπικού.

Η 59χρονη Mama πέθανε μια εβδομάδα αφότου αποχαιρέτισε με τόση αγάπη τον καθηγητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.