ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καρλσρούη: Διέσωσαν ελεφαντίνα που είχε σφηνωθεί σε κάγκελα

Καρλσρούη: Διέσωσαν ελεφαντίνα που είχε σφηνωθεί σε κάγκελα

Η ελεφαντίνα είναι ηλικίας 45 ετών και κινδύνευε από οργανική ανεπάρκεια διότι ήταν ξαπλωμένη πολλές ώρες. Οι φροντιστές είδαν την Λίνα, το επόμενο πρωί να είναι σφηνωμένο σε μεταλλικές ράβδους.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιστρατεύτηκαν στον ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης για να βοηθήσουν τους φροντιστές να σηκώσουν ξανά στα πόδια της, τη Λίνα, μία ελεφαντίνα.
Αρχικά οι φροντιστές στον ζωολογικό κήπο προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν δικά τους μέσα, ιμάντες ανύψωσης και γερανούς. Αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, επειδή η Λίνα είχε σφηνωθεί ανάμεσα σε μεταλλικές ράβδους.

Όταν έφταναν οι πυροσβέστες της απομάκρυναν και ο ελέφαντας στάθηκε στα πόδια του μετά από πέντε ώρες.
Το ζώο βρήκαν ξαπλωμένο χθες το πρωί οι φροντιστές και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η ελεφαντίνα ηλικίας 45 ετών κινδύνευε από οργανική ανεπάρκεια επειδή ήταν ξαπλωμένη πολλές ώρες και το βάρος της φθάνει τους 3,5 τόνους.

Η κατάσταση ήταν δραματική και έπρεπε να βιαστούμε ανέφερε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Ματίας Ράινσμιντ.

«Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα που ξέρει ακριβώς τι να κάνει και είναι πολύ σημαντικό που μας βοήθησαν οι πυροσβέστες» τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον ζωολογικό κήπο που δημοσιεύει ο γερμανικός Τύπος.

«Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση διάσωσης και τώρα χρειάζεται να ανακάμψει, καθώς είναι φοβισμένη» ανέφερε ένας φροντιστής.

Έχει ξανασυμβεί

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αρκετές φορές πήραν μέρος σε παρόμοιες επιχειρήσεις για τον Ράνι, 62 ετών, τον μεγαλύτερο σε ηλικία ελέφαντα στη Γερμανία.

Στο σπίτι των ασιατικών ελεφάντων, στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης φιλοξενούνται ζώα από τσίρκο που δεν μπορούν πλέον να ταξιδεύουν ή δεν μπορούν να συμβιώσουν με άλλους ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους λόγω της μεγάλης τους ηλικίας ή άλλων προβλημάτων.
Η Λίνα είχε μεταφερθεί εκεί τον περασμένο Φεβρουάριο και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά η κατάστασή της βελτιώθηκε σημαντικά από τότε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.