Γερμανία: Θέλουν να θανατώσουν το 70% των αγριόχοιρων για να προστατεύσουν τους οικόσιτους από ασθένεια

Γερμανία: Θέλουν να θανατώσουν το 70% των αγριόχοιρων για να προστατεύσουν τους οικόσιτους από ασθένεια

Ο υπουργός Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της πρότασης για εξόντωση των αγριόχοιρων καθώς πιθανή εξάπλωση της ασθένειας στα οικόσιτα γουρούνια θα οδηγούσε σε μείωση των εξαγωγών χοιρινού κρέατος από την Γερμανία

Γερμανοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι ζητούν την εξόντωση του 70% του πληθυσμού αγριόχοιρων στην χώρα για να προστατευθούν οι οικόσιτοι χοίροι από την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ένωσης Γερμανών Γεωργών Βέρνερ Σβαρτς δήλωσε στην εφημερίδα «Rheinische Post» ότι η ασθένεια αυτή έχει ήδη εντοπιστεί σε χώρες της Ε.Ε, όπως στην Τσεχία και απαιτείται η θανάτωση του 70% των αγριόχοιρων στην Γερμανία.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να ορίσει τον ακριβή αριθμό των ζώων που πρέπει να θανατωθούν, αλλά δήλωσε πως μόνο στο Βερολίνο ο πληθυσμός των αγριόχοιρων υπολογίζεται στα 3.000 με 8.000 ζώα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ αυτής της πρότασης καθώς πιθανή εξάπλωση της ασθένειας στα οικόσιτα γουρούνια θα οδηγούσε σε μείωση των εξαγωγών χοιρινού κρέατος από την Γερμανία Σύμφωνα με τον ίδιο η τιμή του χοιρινού κρέατος θα μπορούσε να μειωθεί έως και 30% κάτι που θα σήμαινε απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για την βιομηχανία κρέατος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.