Βίντεο: Λευκό λιονταράκι γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια

Βίντεο: Λευκό λιονταράκι γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια

Το σπάνιο αυτό λευκό λιονταράκι είναι το πρώτο του είδους του που γεννήθηκε στο Ιράκ…

Η μητέρα του είναι έγκυος ξανά και αξιωματούχοι του πάρκου ελπίζουν τις επόμενες εβδομάδες να γιορτάσουν τη γέννηση ενός ακόμη λευκού λιονταριού.

Στο ζωολογικό κήπο Αλ Ζάουρα της Βαγδάτης, εκεί όπου γεννήθηκε, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια αυτή την εβδομάδα ένα πολύ σπάνιο αρσενικό λευκό λιονταράκι. «Περιμένουμε τη γέννηση ενός ακόμη λευκού λιονταριού από τους ίδιους γονείς, καθώς φέρουν τα ίδια γονίδια που καθορίζουν τη λευκότητα. «Θεού θέλοντος, θα γεννηθεί ένα λευκό λιοντάρι», δήλωσε ο Σέιφ Ταουφίκ, εκπαιδευτής λιονταριών και τίγρεων.

Τα λευκά λιοντάρια, μια μοναδική γενετική μετάλλαξη που παρατηρείται στους εθνικούς δρυμούς των περιοχών Τιμπαβάτι και Κρούγκερ στο νότιο τμήμα της Αφρικής, είχαν εξαφανιστεί ουσιαστικά για τουλάχιστον 12 χρόνια μέχρι να επανεμφανιστούν στη φύση το 2004.
Πιστεύεται ότι παραμένουν λιγότερα από 13 λευκά λιοντάρια που ζουν ελεύθερα στη φύση και έως 300 που ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Ταμείο Προστασίας του Λευκού Λιονταριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ζωολογικός κήπος Αλ Ζάουρα, του οποίου ο πληθυσμός αποδεκατίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2003, επιτρέπει σε επισκέπτες να βλέπουν το λευκό λιονταράκι για δύο ώρες την ημέρα. Το πάρκο αυτό άνοιξε το 1971 και πριν από την εισβολή στο Ιράκ το 2003 είχε 650 ζώα. Μόλις 35 ζώα επέζησαν του πολέμου και σήμερα ο κήπος φιλοξενεί περίπου 1.070 ζώα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.