ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

100 εξωτικά πουλιά υπό εξαφάνιση μεταφέρθηκαν σε ζωολογικό κήπο πριν πωληθούν παράνομα! (βίντεο)

100 εξωτικά πουλιά υπό εξαφάνιση μεταφέρθηκαν σε ζωολογικό κήπο πριν πωληθούν παράνομα! (βίντεο)

Σχεδόν 100 σπάνια και εξωτικά πουλιά βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στον ζωολογικό κήπο του Τσέστερ στη Βρετανία, αφού πρώτα τα κατάσχεσαν οι αρχές από ένα δίκτυο παράνομου εμπορίου άγριων ζώων στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα πτηνά επρόκειτο να πωληθούν παράνομα ως κατοικίδια, εάν φυσικά έφθαναν ζωντανά στον τελικό τους προορισμό. Ευτυχώς όμως οι τελωνειακές αρχές τα κατέσχεσαν στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου.

Τα διασωθέντα πουλιά, 14 από τα οποία ανήκουν στα υπό εξαφάνιση είδη, βρήκαν ένα ασφαλές νέο σπίτι στον ζωολογικό κήπο. Ανάμεσα στα πτηνά που απολαμβάνουν τη νέα τους ζωή περιλαμβάνονται εστρίλδα με πορτοκαλί μάγουλα τα οποία προέρχονται από τη δυτική και κεντρική Αφρική, σπάνια αηδόνια καθώς και πουλιά με πολύχρωμα λοφία.

Το ζωολογικό πάρκο του Τσέστερ θεωρείται ένα από τα τρία καλύτερα στον κόσμο καθώς φιλοξενεί εκατοντάδες σπάνια και υπό εξαφάνιση είδη, ενώ έχει επιτύχει αναπαραγωγές ζώων σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.