Οργισμένος όχλος σφαγίασε 300 κροκόδειλους «για εκδίκηση» στην Ινδονησία (Σκληρές εικόνες)

Οργισμένος όχλος σφαγίασε 300 κροκόδειλους «για εκδίκηση» στην Ινδονησία (Σκληρές εικόνες)

Οι κάτοικοι ενός χωριού στη δυτική Παπούα σκότωσαν 292 κροκόδειλους το Σάββατο, θέλοντας όπως είπαν να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο ενός συγχωριανού τους.

Τα ερπετά ζούσαν σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων της περιοχής που φροντίζει για την αναπαραγωγή των κροκοδείλων αλμυρού νερού. Οι συγκεκριμένοι κροκόδειλοι ανήκουν σε προστατευόμενο είδος.

Την Παρασκευή ένας άντρας που μάζευε λαχανικά από τη φάρμα του καταφυγίου βρέθηκε νεκρός στην περιοχή. Παρά τις προσπάθειές τους, ούτε οι υπεύθυνοι προστασίας της Άγριας Ζωής ούτε οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον εξοργισμένο όχλο από τα «αντίποινα».

Τώρα οι τοπικές αρχές απαγγέλλουν κατηγορίες σε όσους συμμετείχαν στη μαζική σφαγή των ερπετών. «Ένας εργαζόμενος άκουσε κάποιον να κραυγάζει, ζητώντας βοήθεια. Όταν έφτασε στο σημείο είδε έναν κροκόδειλο να επιτίθεται σε έναν άντρα», εξήγησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διατήρησης των Φυσικών Πόρων στη δυτική Παπούα.

Μετά την κηδεία του νεκρού, το Σάββατο, εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι κατέφτασαν στο καταφύγιο οπλισμένοι με μαχαίρια, φτυάρια, σφυριά και γκλομπ. Ο όχλος επιτέθηκε πρώτα στα γραφεία του καταφυγίου και στη συνέχεια έσφαξε 292 κροκόδειλους.

Στην Ινδονησία η δολοφονία ενός ζώου που ανήκει σε προστατευόμενο είδος τιμωρείται με πρόστιμο ή και ακόμα και φυλάκιση, αναλόγως των συνθηκών κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε η δολοφονία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.