ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιός με συμπτώματα τύπου «ζόμπι» σκότωσε δεκάδες ρακούν στη Νέα Υόρκη

Ιός με συμπτώματα τύπου «ζόμπι» σκότωσε δεκάδες ρακούν στη Νέα Υόρκη

Επικίνδυνος ιός με συμπτώματα που θυμίζουν τη συμπεριφορά «ζόμπι» προκάλεσε τον θάνατο 26 ρακούν στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Η ιογενής νόσος προσβάλει μη εμβολιασμένα σκυλιά.

Συνολικά 26 ρακούν έχουν βρεθεί νεκρά στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Δύο εξ αυτών έχουν βρεθεί θετικά στη λεγόμενη νόσο μόρβα, γνωστή και ως νόσος του Καρέ.

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα μη εμβολιασμένα σκυλιά συχνά μολύνονται από την ιογενή νόσο.

Παρότι μόνο δύο από τα ρακούν ελέγχθησαν και βρέθηκαν θετικά στη νόσο, πιστεύεται ότι και τα υπόλοιπα 24 μολύνθηκαν από τον ίδιο ιό, καθώς βρέθηκαν νεκρά περίπου την ίδια περίοδο και στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με το Fox News.

Προσωπικό του πάρκου δήλωσε ότι έχει δει και άλλα ζωντανά ρακούν να έχουν συμπτώματα της νόσου. «Έμοιαζαν να περιπλανιούνται, να τριγυρνούν, να έχουν σπασμούς», δήλωσε ο Dr. Sally Slavinski, αναπληρωτής διευθυντής στο υγειονομικό τμήμα. «Ορισμένα από τα ρακούν είχαν κάποιου είδους ρινικής εκκένωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρακούν με μόρβα μπορεί να μοιάζουν παράξενα, να είναι αδιάφορα ή μπερδεμένα, πριν χάσουν τον συντονισμό τους, τις αισθήσεις τους και πεθάνουν, όπως ορισμένες φορές μπορεί να συμβεί. Μπορεί ακόμη να γίνουν επιθετικά. Λόγω των συμπτωμάτων της νόσου και συγκεκριμένων αυτών στο νευρικό σύστημα (ακούσια σύσπαση των μυών, έλλειψη συντονισμού, κ.α.), η συμπεριφορά των ζώων θυμίζει αυτή των «ζόμπι» και το αμερικανικό Μέσο χαρακτηρίζει το ξέσπασμα του ιού ως τύπου «ζόμπι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.