ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε πως να μετατρέψετε το αλμυρό νερό σε πόσιμο [λίστα]

Δείτε πως να μετατρέψετε το αλμυρό νερό σε πόσιμο [λίστα]

Νιώθετε δίψα και το μόνο που έχετε είναι αλμυρό νερό; δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετατρέψτε το σε πόσιμο νερό, ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

1. Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε ένα άδειο κύπελλο από γυαλί μέσα σε αυτό στο κέντρο .

2. Σιγά-σιγά ρίξτε λίγο αλμυρό νερό στην κατσαρόλα . Μην συμπληρώσετε μέχρι πάνω.Σταματήστε πολύ πριν η στάθμη του νερού φτάσει στο στόμιο του γυαλιού. Βεβαιωθείτε ότι δεν πιτσιλάει το αλμυρό νερό στο ποτήρι, καθώς βράζει

3. Τοποθετήστε το καπάκι του δοχείου ανάποδα, ώστε το υψηλότερο σημείο ή λαβή να είναι στραμμένη προς τα κάτω άμεσα πάνω στο γυαλί .

4. Φέρτε το νερό σε μια αργή βράση . Μια βίαιη πλήρη βράση μπορεί να μολύνει το πόσιμο νερό από το πιτσίλισμα στο ποτήρι.

5. Καθώς το νερό βράζει γίνεται ατμός, ο οποίος συμπυκνώνει στον αέρα ως ατμός και στην επιφάνεια της κάλυψης ως σταγονίδια νερού, που κατόπιν τρέχουν κάτω στο χαμηλότερο σημείο (η χειρολαβή) και στάζει μέσα στο ποτήρι . Όπως ίσως θα γνωρίζετε, όταν το νερό βράζει, γίνεται καθαρός ατμός. (Αυτό θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα 20 λεπτά ή περισσότερο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6. Περιμένετε λίγο πριν το πιείτε το νερό από το εσωτερικό του γυαλιού, δεδομένου ότι τόσο το νερό όσο και το γυαλί θα είναι πολύ καυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.